0
Bemutatkozás
Szakterületeink
Irodavezető ügyvéd
Rólunk írták
Kapcsolat
0
Ingatlanajánlatok
Online jogi tanácsadás
Hasznos oldalak
GYIK
Prémium kiadványok
GYIK
Hogyan válasszak ügyvédet?

 

Az ügyvéd, ügyvédi iroda kiválasztásánál elsődleges szempont a jogviszony bizalmi jellegét figyelembe véve a bizalom, továbbá adott probléma felmerülése esetén a vonatkozó jogterületen az ügyvéd, ügyvédi iroda csapatának tagjai által megszerzett szakmai tapasztalat, jártasság. 

Már van jogi képviselőm, együtt tud-e működni két ügyvédi iroda?

 

Számos cég több, egymással együttműködő ügyvédi irodával dolgozik. Szinte minden ügyvédi irodának van egy vagy több olyan szakterülete, amelyben a többiekéhez képest elmélyültebb jártasságra tett szert, eredményei kimagaslóbbak, kapcsolatrendszere szerteágazóbb.

Milyen esetben forduljak ügyvédhez? Megéri-e ügyvédet igénybe vennem?

 

Mindenképpen szüksége van ügyvédre abban az esetben, ha a jogszabály ügyvédi ellenjegyzést vagy ügyvédi jelenlétet ír elő. Érdemes továbbá igénybe vennie ügyvéd szolgáltatását minden olyan esetben, ha szerződést köt, hogy az Ön akaratának mindenben megegyező jogügylet jöjjön létre és elkerülhesse a későbbiekben esetlegesen felmerülő költséges és hosszadalmas jogvitákat. Gyakran előfordul, hogy ügyfeleink csak az "utolsó utáni pillanatban" fordulnak hozzánk jogi tanácsért, segítségért, ezzel leszűkítve a korábban rendelkezésre álló mozgásteret. Egy nem jól megfogalmazott szerződés, egy téves hivatali ügyintézés vagy egy erőtlen perbeli fellépés kapcsán azonban akkora kárt szenvedhetnek érdekei, amelynek az ügyvédi munkadíj csak a töredéke lett volna.

Érdemesebb tehát korábbi időpontban szakemberhez fordulni, és a konzultáció díját megfizetni, mintsem megvárni a problémák bekövetkeztét, elszenvedni a veszteségeket, azok kiküszöbölése helyett.

Legegyszerűbb módon úgy ellenőrizheti le, hogy szükséges-e ügyvédhez fordulnia, ha felhívja irodánkat vagy röviden leírja jogi problémáját e-mailben, illetve az "On-line jogi tanácsadás" menüpont alatt. 

Milyen ügyvédi munkadíjjal kell számolnom?

 

Az ügyvédi megbízási díjra az ügyfél által adott információk alapján teszünk ajánlatot és egyidejűleg tájékoztatjuk az esetlegesen felmerülő egyéb költségekről (pl. illeték, igazgatási szolgáltatási díj) is. 

Az eseti ügyvédi munkadíj az ügy összetettsége, bonyolultsága, az elvégzendő feladatok mennyisége, a szolgáltatás nyújtásának helyszíne figyelembevételével kerül kialakításra.

Mivel minden ügy egyedi, még az ún. rutinszerű ügyek között sincs két egyforma, ezért nem áll módunkban honlapunkon díjtáblázatot közölni.

Az ügy jellegétől függően az ügyvédi munkadíj lehet fix díjas, az ügyérték százalékában meghatározott, óradíjas, továbbá egyedi díjas.

A gazdasági élet szereplőinek lehetőségük van kedvezményes havi átalány díjas csomagjaink igénybevételére is.

 

Egyedi ügyeikben, továbbá kedvezményes csomagajánlatainkkal kapcsolatban érdeklődjön az info@fulop-ugyved.hu e-mail címen avagy a +36 30 622 19 10-es telefonszámon!


Bemutatkozás  |  Szakterületeink  |  Ügyvédi munkadíj  |  Felhasználási és adatvédelmi szabályzat  |  Kapcsolat
Copyright 2018 Fülöp Adrienn Ügyvédi Iroda. Minden jog fenntartva